Utazás: Szingapúr, Malajzia, Thaiföld

Ázsia, gyerekkel

Szingapúr 2. - Little India és Orchard Road

2016. december 05. - Sz. Kriszta

Ma Kis Indiában jártunk, ami őszintén szólva nem sokban különbözött bármely otthoni piac kínai részétől kivéve, hogy minden második helyen arany ékszert árultak. Ami meglepett, az az épületek mérete, olyan volt mintha a hét törpe házai lettek volna. Egy kimondhatatlan nevű, de igen híres hindu templomot is megnéztünk belülről. Ez a gyerekeknek nagyon tetszett, bár sehogy nem értették miért hagyják ott a sok banánt meg a tejet a szobroknál :) (mondjuk azt én sem tudom mit csinálnak egy nagy kondér összeöntött tejjel szertartás után - ötlet valaki?)

Kis medencézés után este bementünk megnézni a "főutcát" és annak karácsonyi kivilágítását. Az Orchard Road egyszerre volt szép és ijesztő. A fogyasztói társadalom Mekkája (Tamás szerint plázasztráda), ahol minden ismert világmárka elképesztő méretekkel képviseli magát. 40 fokban nézni ötemeletes kivilágított karácsonyfákat egy olyan országban, ahol ezt nem is ünneplik kicsit bizarr volt...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://azsia-gyerekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr3712023947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása