Utazás: Szingapúr, Malajzia, Thaiföld

Hazatértünk - Kérdések és válaszok

2017. március 19. - Sz. Kriszta

Több okból is nehéz volt megírni ezt az utolsó bejegyzést, ez magyarázza a jó hónap csúszást. Egyrészről szomorúvá tesz, hihetetlen élményben volt részünk, aminek most vége lett, másrészről annyi és annyiféle mondanivalóm és tanácsom lenne, hogy nehéz belekezdeni egy összegzésbe. Végül úgy döntöttem, maradok a kérdés-válasz formátumnál, csokorba szedve a leggyakrabban elhangzókat.

Tovább

Bangkok 6. - Az utolsó napok, Baiyoke Sky Hotel

2017. február 21. - Sz. Kriszta

Bár megjelenése nem annyira ikonikus, mint a Kuala Lumpur-i Petronas tornyoké, az 1999-ben átadott Baiyoke Sky Hotel megkerülhetetlen bangkoki látnivaló. A maga 309 méterével és 88 emeletével Thaiföld legmagasabb épülete és a világ hetedik legmagasabb szállodája. Amúgy nemsoká átadnak egy igen fura, körben kissé „megcsócsált” (Tamás szerint Tetris-kockákból álló) toronyházat, ami majd átveszi az első helyet. Ez lesz a MahaNakhon torony, a végső magassága kb. 5 méterrel lesz több a Baiyoke-nál.

Tovább

Bangkok 5. - A Királyi Palota és Jim Thompson háza

2017. február 06. - Sz. Kriszta

Bangkok kihagyhatatlan látnivalója a királyi palota és benne a Wat Phra Kaeo templom a Smaragd Buddhával. Naívan azt gondoltuk, hétfő délelőtt biztos nem lesznek sokan. Ehhez képest már több száz méterrel előtte hömpölygött a tömeg: a kínai holdújéves turista csúcsszezon forgalmát megduplázta a nemrégiben elhunyt király ravatalát látogató talpig feketébe öltözött gyászoló nép.

Tovább

Bangkok 4. - Lumphini-park

2017. február 04. - Sz. Kriszta

Ha az ember két gyerekkel utazik, akkor muszáj időnként pihenőnapot tartani. A gyerekek igénylik, hogy kicsit elmolyolhassanak a játékaikkal, mi pedig ilyenkor pakolászunk, blogot írunk, fényképeket válogatunk, mosást és bevásárlást intézünk, stb. Ilyenkor általában sehova nem megyünk, vagy valami könnyű játszóteres-parkos programot választunk. Egy szép napos vasárnapon, délutáni pihenés gyanánt elmentünk a Lumphini-parkba, mely nevét arról a Nepáli városról kapta, ahol Buddha született.

Tovább

Bangkok 3. - Kórházlátogatás

2017. február 01. - Sz. Kriszta

Kórházlátogatás ugyan nem volt a tervezett látnivalók listáján, de egy ilyen hosszú útnál mi is éreztük, hogy elkerülhetetlen lesz. Pont azért jöttünk ezekbe az országokba Ázsián belül, mert a fórumosok tapasztalatai alapján az egészségügyi ellátás jobb, mint a miénk. Őszintén szólva itt Thaiföldön, látva az átlagos életszínvonalat és utcaképet lettek kétségeim a hír igaz voltát illetően, de szerencsére eddig nem kellett kipróbálni. Volt kisebb nátha, egy-egy kisebb hasmenés vagy hányás, de őszintén ezek otthon is előfordulnak, különösebb kezelést nem igényeltek. Aki még nem ismerné, nagyon ajánlom a rehidratációs folyadékot, csodát tesz.

Tovább

Bangkok 1. - Banglamphu, Asiatique

2017. január 30. - Sz. Kriszta

Megérkeztünk Bangkokba, utunk utolsó állomására. Már van egy kellemes várakozásunk a karnyújtásnyira került otthoni létre: saját ágy, sült hurka és kolbász, jó magyar leves, kenyér és persze baráti beszélgetések. Érdekes dolog ez, a mindennapi élet apróságai csak akkor hiányoznak, ha elvesszük őket, addig fel se tűnik, hogy ott vannak.

Tovább

Krabi - Ao Nang-part

2017. január 28. - Sz. Kriszta

Egy ismerősünk írta nemrég a Facebook-on, hogy az összehasonlítgatás az egyszeri utazó ismérve. Lehet benne valami :) De ha már Phuketet Siófokhoz hasonlítottam, akkor Ao Nang az andamán-tengeri Balatonfüred. Modern nyaralóváros szép természeti környezetben, ahol a part ugyan keskeny és kicsit zsúfolt, de akinek ez nem tetszik, akár minden nap elhajózhat egy másik közeli partra vagy szigetre.

Tovább