Utazás: Szingapúr, Malajzia, Thaiföld

Ázsia, gyerekkel

Chiang Mai 4. - Sirikit Botanikus Kert, Mae Sa vízesés

2017. január 10. - Sz. Kriszta

Egynapos kirándulásként elmentünk a Chiang Mai-hoz közeli Queen Sirikit Botanikus Kertbe. A kertet a királynő 60. születésnapján alapították – bár nevét csak később vette fel , a már korábban bemutatott Doi Inthanonon álló lila pagoda mellé. Nem semmi szülinapi buli lehetett :)

Autóval mentünk végig a parkon meg-meg állva érdekesebb helyeknél. A kert ékköve az egy éve átadott, 20 méter magasságban futó sétaösvény, mely 369 méter hosszú. Még Viki, aki legendásan jól bírja a magasságot, is kapaszkodott rendesen. A híd ugyanis túl azon, hogy minden irányban átlátszó, még érezhetően mozog is. Persze csodaszép volt, szó se róla :) Nekem mégis a banánösvény tetszett a legjobban...

Hazafelé még megálltunk egy vízesésnél, ami az útikönyv szerint „Chiang Mai leghíresebb és legszebb, 10 lépcsős vízesése”. Az már a helyszínen derült ki, hogy a tíz szint jó 2 km hosszan nyúlik el az esésnek megfelelő szintemelkedéssel. Becsülettel végigmentünk, ha már kifizettük a nemzeti parkba a belépőt, de ennél azért láttunk sokkal szebb vízeséseket is már.

Összességében biztos sétáltunk vagy 8 km-t a két programmal, volt benne pár száz lépcső is, így mondhatom senkit nem kellett este altatni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://azsia-gyerekkel.blog.hu/api/trackback/id/tr8712114685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása